MET GEHUURD GEREEDSCHAP OP WEG NAAR ECONOMISCHE ZELFSTANDIGHEID


In de bruisende regio Jinja, Oeganda, heeft Gered Gereedschap een netwerk van verhuurwerkplaatsen opgezet dat vakmensen in staat stelt om hun dromen waar te maken. Deze initiatieven zijn onder de vlag van het EQUIP-programma ontstaan, met als doel ondernemers in de regio te ondersteunen en hen toegang te geven tot de noodzakelijke gereedschappen om hun vaardigheden te ontwikkelen en succesvol te zijn.

[tekst loopt door onder de video]

EEN OPLOSSING VOOR EEN VEELVOORKOMEND PROBLEEM

Voor veel vakmensen in Jinja is de toegang tot goed gereedschap vaak een belangrijke belemmering. In een land waar veel jonge mensen hun eigen bedrijf willen starten, kan de investering in gereedschappen de eerste financiële horde zijn. Dit is waar de verhuurwerkplaatsen een cruciale rol spelen. Ze bieden niet alleen de mogelijkheid om hoogwaardige gereedschappen te huren, maar helpen ook om de vaardigheden van de gebruikers te verbeteren en hen in staat te stellen om inkomen te genereren.

SAMENWERKING MET LOKALE BEDRIJVEN

De verhuurwerkplaatsen zijn opgezet in samenwerking met bestaande lokale bedrijven, zoals metaalwerkplaatsen, timmerwerkplaatsen en autogarages. Dit betekent dat vakmensen niet alleen toegang hebben tot gereedschappen, maar ook gebruik kunnen maken van de expertise van ervaren vaklieden. Deze aanpak bevordert niet alleen de samenwerking binnen de gemeenschap, maar stimuleert ook de lokale economie.

IMPACT OP DE GEMEENSCHAP

De impact van deze verhuurwerkplaatsen is al merkbaar. Lokale vakmensen, waaronder jongeren en vrouwen, hebben nu de kans om hun vaardigheden te verbeteren en een inkomen te verdienen. De werkplaatsen zijn niet alleen een plek om gereedschappen te huren; ze zijn ook centra voor leren en groei. Veel vakmensen die gebruik maken van de verhuurwerkplaatsen hebben hun eigen bedrijven kunnen opzetten of hun bestaande activiteiten kunnen uitbreiden.

Daarnaast zijn de werkplaatsen een bron van inkomsten voor de lokale bedrijven. De huurinkomsten worden vaak herinvesteerd in de gemeenschap, zoals het ondersteunen van kwetsbare groepen en het aanbieden van opleidingen voor jongeren.

TOEKOMSTIGE GROEI

Met de opstart van nieuwe werkplaatsen, zoals de grotere faciliteit in Iganga, groeit het netwerk van verhuurwerkplaatsen in de regio. Dit biedt nog meer mogelijkheden voor vakmensen om zich te ontwikkelen en een duurzaam inkomen te genereren.

De verhuurwerkplaatsen van Gered Gereedschap zijn een schitterend voorbeeld van hoe praktische oplossingen grote veranderingen kunnen teweegbrengen in de levens van mensen. Door vakmensen te voorzien van de benodigde gereedschappen, helpt Gered Gereedschap hen niet alleen om hun eigen toekomst op te bouwen, maar draagt het ook bij aan de ontwikkeling van de hele gemeenschap.

WAT HEBBEN WE BEREIKT?

     Een vakman of -vrouw kan niet zonder gereedschap. Goede gereedschappen en machines zijn echter vaak onbetaalbaar voor Afrikaanse vaklieden. Met de oprichting van 15 verhuurwerkplaatsen in Jinja maken we deze gereedschappen toegankelijk, zorgen daarmee voor werk en inkomen en dragen zo bij aan een leven zonder armoede.

OVERIGE DETAILS

     Regio Jinja, Oeganda
     Ondernemen
     Brede ondersteuning,
     Diverse vakgebieden

Steun vakmensen in ontwikkelingslanden

EEN KIJKJE ACHTER DE SCHERMEN

Op bezoek bij verhuurwerkplaatsen in de regio

Peter Enin
Real Plumbers & Metal Fabrications

‘Zonder de juiste gereedschappen kunnen jongeren hun klussen niet klaren!’

Lees verder

Magala Halid
Buli Kimu Tusobola (BKT)

‘Het is een echte win-winsituatie: zij zijn uit de brand geholpen en wij genereren inkomsten voor onze projecten.’

Lees verder

Makula Muhammed
+256 Youth Platform

‘Dit is echt een steun in de rug voor de vakmensen in Iganga en omgeving’

Lees verder

PROJECT IN BEELD

LOCATIE