‘ELKE STUDENT HEEFT NU TOEGANG TOT EEN EIGEN NAAIMACHINE’


Florence Abejja is een gedreven instructeur en het hoofd van de afdeling Mode en Design aan het Pioneer Technical Institute (PTI). In dit interview deelt ze haar ervaringen en de positieve impact van Gered Gereedschap op de opleiding, de studenten en de instructeurs.

Florence, kun je ons vertellen over je rol en ervaringen aan PTI?

Florence: “Als hoofd van de afdeling Mode en Design heb ik het voorrecht om te werken met een diverse groep studenten en talentvolle instructeurs. We hebben veel ondersteuning ontvangen van Gered Gereedschap, wat ons in staat heeft gesteld om ons onderwijs te verbeteren en de kwaliteit van onze programma’s te verhogen. Deze steun heeft niet alleen ons instituut, maar ook de studenten en instructeurs enorm geholpen.”

Hoe heeft Gered Gereedschap specifiek bijgedragen aan de ontwikkeling van de studenten?

Florence: “Dankzij de ondersteuning van Gered Gereedschap zijn veel studenten die voorheen moeite hadden met het betalen van hun schoolgeld in staat geweest om hun opleiding succesvol te vervolgen. Dit geldt zowel voor ons nationale certificaatprogramma als voor de kortere vaardigheidscursussen onder de directie van industriële training. Het is geweldig om te zien hoe deze studenten hun dromen kunnen waarmaken, en het heeft hun motivatie en prestaties enorm verbeterd.”

Wat zijn de voordelen die de instructeurs hebben ervaren door de ondersteuning van Gered Gereedschap?

Florence: “Voor de instructeurs was er een tijd waarin we verouderde lesmethoden en facilitaire vaardigheden hadden. Gered Gereedschap heeft ons echter geholpen om nieuwe en moderne vaardigheden aan te leren, inclusief het gebruik van computer- en ICT-vaardigheden. Dit heeft niet alleen ons lesgeven verbeterd, maar ook de manier waarop we de lesstof overbrengen aan onze studenten.”

Hoe heeft de verbetering van de apparatuur in de modeafdeling het onderwijs beïnvloed?

Florence: “Voordat we ondersteuning kregen van Gered Gereedschap, hadden we niet genoeg naaimachines, wat het moeilijk maakte voor studenten om praktische ervaring op te doen. Nu heeft elke student toegang tot een eigen machine, inclusief elektrische naaimachines. Dit heeft de kwaliteit van ons onderwijs aanzienlijk verbeterd. De studenten kunnen nu hun vaardigheden in de praktijk brengen en dat heeft zich ook vertaald in betere prestaties tijdens hun stageperiodes.”

Hoe ervaar je de reacties van je studenten op de veranderingen in het onderwijs?

Florence: “De reacties zijn overweldigend positief. Mijn studenten hebben me verteld dat ze nu echt genieten van mijn lessen. De training die ik heb ontvangen heeft me in staat gesteld om modernere onderwijsmethoden toe te passen, en dat heeft echt een verschil gemaakt. We zijn nu goed op weg om het nieuwe curriculum effectief te implementeren, wat ook een directe verbetering is voor de leerervaring van de studenten.

WAT HEBBEN WE BEREIKT?

     Bij Pioneer Technical Institute de vakrichtingen Motorvoertuigentechniek en Mode & Design geprofessionaliseerd, werkplaatsen ingericht met gereedschappen en machines, leraren getraind, kansarme jongeren naar school met een studiebeurs, startersset gereedschap of naaimachine voor afgestudeerde jongeren

OVERIGE DETAILS

     Iganga, Oeganda
     Leren
     Brede ondersteuning, diverse bouwstenen
     Vakgebied: Motorvoertuigentechniek en Mode & Design

Steun vakmensen in ontwikkelingslanden

MEER PERSOONLIJKE VERHALEN UIT IGANGA

Zij profiteerden van onze steun.


Gerald Iswaya
Hoofd Opleidingen

‘Door de tweede fase kunnen we nu ook Mode en Voertuigentechniek naar een professioneel niveau brengen’

Lees verder


Rahman Saha Ariko
Student Motorvoertuigentechniek

‘Mijn droom is om hierna mijn eigen garage op te zetten’

Lees verder


Alice Alikoba
Student Mode & Design

‘Die studiebeurs heeft een wereld van verschil gemaakt!’

Lees verder


Paul Ogwang
Leraar Motorvoertuigentechniek

‘Onze opleiding heeft nieuwe energie gekregen dankzij Gered Gereedschap”

Lees verder

PROJECT IN BEELD

LOCATIE