‘MIJN DROOM IS OM HIERNA MIJN EIGEN GARAGE OP TE ZETTEN’


Rahman Saha Ariko is een 26-jarige student Motorvoertuigentechniek aan het Pioneer Technical Institute (PTI). In dit interview deelt Rahman zijn verhaal en de cruciale rol die Gered Gereedschap heeft gespeeld in zijn opleiding.

Rahman, kun je ons vertellen over je achtergrond en de uitdagingen die je hebt ervaren?

Rahman: “Ik voltooide mijn gewone onderwijsdiploma in 2020, maar sindsdien kon ik mijn studie niet voortzetten vanwege een gebrek aan schoolgeld. Mijn familie adviseerde me om te stoppen met studeren, zodat mijn broers en zussen ook een kans op onderwijs zouden krijgen. Ik besloot diverse baantjes te doen om wat geld te verdienen. Na enige tijd vertelde een vriend me over de mogelijkheid om vaardigheden in motorvoertuigentechniek te leren, maar daarvoor had ik wel wat financiële ondersteuning nodig.”

Hoe heb je uiteindelijk de kans gekregen om je opleiding voort te zetten?

Rahman: “Ik heb contact opgenomen met mijn oudere broer, en hij stemde ermee in om bij te dragen aan mijn schoolgeld. Desondanks had ik nog steeds moeite om het resterende bedrag bij elkaar te krijgen. Toen het instituut me benaderde om een beurs aan te vragen bij Gered Gereedschap, nam ik die kans met beide handen aan. Deze sponsoring heeft me in staat gesteld om mijn opleiding voort te zetten.”

Wat betekent deze studiebeurs voor jou?

Rahman: “Ik beschouw mezelf als een van de bevoorrechten, omdat ik nu de kans heb om een professionele monteur te worden. Deze mogelijkheid is te danken aan de steun van Gered Gereedschap. Dankzij hun hulp kon ik de eerste jaar van mijn opleiding doorstaan, dat was een grote strijd voor mij. Ze hebben ons ook voorzien van gereedschappen en machines die we tijdens de praktijklessen gebruiken. Bovendien hebben ze aangekondigd dat ze ons zullen ondersteunen met startpakketten om ons in de werkplek te helpen.”

Wat zijn je toekomstplannen na het afronden van deze opleiding?

Rahman: “Ik droom ervan om mijn eigen garage en werkplaats op te zetten. Ik wil niet alleen kwaliteitsdiensten aanbieden, maar ook andere kansarme jongeren ondersteunen om vakvaardigheden te verwerven. Het is belangrijk voor mij om iets terug te doen voor de gemeenschap en anderen te helpen de kansen te krijgen die ik heb gekregen.”

WAT HEBBEN WE BEREIKT?

     Bij Pioneer Technical Institute de vakrichtingen Motorvoertuigentechniek en Mode & Design geprofessionaliseerd, werkplaatsen ingericht met gereedschappen en machines, leraren getraind, kansarme jongeren naar school met een studiebeurs, startersset gereedschap of naaimachine voor afgestudeerde jongeren

OVERIGE DETAILS

     Iganga, Oeganda
     Leren
     Brede ondersteuning, diverse bouwstenen
     Vakgebied: Motorvoertuigentechniek en Mode & Design

Steun vakmensen in ontwikkelingslanden

MEER PERSOONLIJKE VERHALEN UIT IGANGA

Zij profiteerden van onze steun.


Alice Alikoba
Student Mode & Design

‘Die studiebeurs heeft een wereld van verschil gemaakt!’

Lees verder


Florence Abejja
Leraar Mode & Design

‘Elke student heeft nu toegang tot een eigen naaimachine!’

Lees verder


Paul Ogwang
Leraar Motorvoertuigentechniek

‘Onze opleiding heeft nieuwe energie gekregen dankzij Gered Gereedschap”

Lees verder


Gerald Iswaya
Hoofd Opleidingen

‘Door de tweede fase kunnen we nu ook Mode en Voertuigentechniek naar een professioneel niveau brengen’

Lees verder

PROJECT IN BEELD

LOCATIE