‘DANKZIJ DE STUDIEBEURS KAN IK MIJN BABY EEN BETER LEVEN GEVEN’


Leah Ajolo is student Mode & Design bij Nile Vocational Institute. Dankzij een studiebeurs van Gered Gereedschap kan zijn deze opleiding volgen. We spraken haar over haar ervaringen.

‘Ik kom uit de Teso Subregio in Oost-Oeganda, een gebied dat sterk lijdt onder het probleem van tienerzwangerschappen. Helaas was ik zelf ook een slachtoffer van deze situatie; ik raakte zwanger kort na het maken van mijn gewone niveau-examens.

Met zeven andere kinderen thuis hadden mijn ouders het financieel zwaar. Als oudste dochter voelde ik de druk om mijn familie te ondersteunen, maar door mijn zwangerschap leek het alsof mijn kansen op verder onderwijs verloren gingen. Mijn ouders besloten uiteindelijk dat ik me zou inschrijven voor een nationale certificaatopleiding aan het NVI, met de hoop dat ik, na mijn afstuderen, in staat zou zijn om hen te helpen met het onderwijs van mijn jongere broers en zussen.

Desondanks had ik het moeilijk in mijn eerste jaar. De financiële situatie van mijn ouders als arme boeren maakte het een uitdaging om de vereiste schoolkosten bij elkaar te krijgen. Regelmatig werd ik naar huis gestuurd om schoolgeld te halen, en er waren lange periodes waarin ik moest wachten om terug te keren naar school omdat mijn ouders de benodigde middelen niet tijdig konden verzamelen.

Op een cruciaal moment kwam Gered Gereedschap in beeld. Deze studiebeurs heeft me echt geholpen, want het heeft er voor gezorgd dat ik op school heb kunnen blijven en mijn studie kan voortzetten. Ik ben vastbesloten om mijn eindexamens in december 2024 te maken. Na mijn afstuderen wil ik op zoek gaan naar werk of zelfs een eigen bedrijf beginnen. Mijn droom is om mijn familie te ondersteunen en goed voor mijn baby te zorgen.

Naast de financiële ondersteuning biedt Gered Gereedschap ons instituut ook de noodzakelijke naaimachines die essentieel zijn voor ons leren. Deze middelen hebben mijn onderwijservaring verrijkt en me geholpen de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn in de mode- en ontwerpsector.’

WAT HEBBEN WE BEREIKT?

     Bij Nile Vocational Institute de vakrichtingen Elektrotechniek en Mode & Design geprofessionaliseerd, werkplaatsen ingericht met gereedschappen en machines, leraren getraind, kansarme jongeren naar school met een studiebeurs, startersset gereedschap of naaimachine voor afgestudeerde jongeren

OVERIGE DETAILS

     Njeru, Oeganda
     Leren
     Brede ondersteuning, diverse bouwstenen
     Vakgebied: Elektrotechniek en Mode & Design

Steun vakmensen in ontwikkelingslanden

MEER PERSOONLIJKE VERHALEN UIT NJERU

Zij profiteerden van onze steun.


Brian Nyago

Student Elektrotechniek

‘Dankzij die studiebeurs kan ik eindelijk mijn droom om elektrotechnisch ingenieur te worden waarmaken’

Lees verder


Mwogererwa Deograssious

Senior Instructeur Mode & Design

‘Deze workshops waren een openbaring en hebben mijn pedagogische vaardigheden vernieuwd’

Lees verder


Isaac Opolot

Plaatsvervangend directeur en coördinator examens

‘Het is hartverwarmend om de vooruitgang van onze studenten te zien!’

Lees verder


David Kalule

Leraar Elektrische Installaties

‘De studiebeurzen hebben niet alleen studenten geholpen, maar ook de deelname van meisjes in onze opleiding vergroot.’

Lees verder

PROJECT IN BEELD

LOCATIE