MET VAKOPLEIDINGEN KANSEN CREËREN VOOR ZUID-SOEDANESE VLUCHTELINGEN IN OEGANDA.

De organisatie Amigos Internationales of Uganda is een baken van hoop voor vele Zuid-Soedanese vluchtelingen. Opgericht in 1967 zet zij zich onvermoeibaar in om in Oeganda ontheemden uit (Zuid-)Soedan te helpen een beter leven op te bouwen.

Oeganda staat bekend om zijn gastvrije houding tegenover vluchtelingen. Inmiddels hebben zo’n 1 miljoen Sudanezen een thuis gevonden in Oeganda. Ze krijgen bijvoorbeeld grond om te verbouwen en het recht om te werken. Dit model streeft ernaar vluchtelingen te integreren in de lokale gemeenschappen en hun zelfredzaamheid te vergroten.

EMPOWERMENT VOOR VROUWEN: NAAIPROJECTEN IN OEGANDA

Ook al genieten vluchtelingen veel vrijheid in Oeganda, dit betekent niet dat ze geen hulp nodig hebben. Hier speelt Amigos een cruciale rol. Door de jaren heen heeft deze organisatie al mooie resultaten geboekt. Zo wordt onderwijs geboden op een school met een goed functionerende boerderij en worden jongeren opgeleid om te werken in de landbouw of bouw. Een ander succesvol initiatief is het starten van een naaiopleiding, waar gevluchte vrouwen hebben geleerd om herbruikbaar maandverband en kleding te produceren.

Amigos wil dit initiatief verder uitbreiden door naaiopleidingen te geven en naaimachines te verstrekken, waarmee jonge moeders en meisjes de mogelijkheid krijgen in hun levensonderhoud te voorzien. Het project streeft ernaar jaarlijks 100 vrouwen op te leiden en elke afgestudeerde vrouw te voorzien van een naaimachine. De naaimachines kunnen op afbetaling worden aangeschaft.

HELP ONS HELPEN

Gered Gereedschap wil het werk van Amigos graag ondersteunen en de organisatie voorzien van naaimachines, waardoor meer jonge vrouwen kunnen worden opgeleid en/of een eigen bedrijf kunnen starten. Hiermee vergroten we hun inkomen en zelfredzaamheid.

Naast de naaimachines wil Gered Gereedschap ook een kleine hoeveelheid gereedschap doneren waarmee Amigos jongeren in andere vakgebieden kan opleiden, zoals houtbewerking of metselen. De jongeren leren het vak in de praktijk door mee te helpen aan het bouwen van bijvoorbeeld scholen en woningen in de vluchtelingenkampen. Zo worden twee vliegen in één klap geslagen: de leefomstandigheden worden verbeterd en de jongeren leren een vak. Help je mee om dit mogelijk te maken?

STEUN ONS, DOE MEE!

Met je steun geef je hoop en kansen aan de Zuid-Soedanese vluchtelingen die op zoek zijn naar een betere toekomst. Er is totaal € 8.665 nodig om Amigosii te ondersteunen. Iedere gift is welkom. Je kunt je bijdrage eenvoudig overmaken via iDEAL, hier op onze website: www.geredgereedschap.nl/doneer. Je kunt het ook overmaken op NL 34 TRIO 021 21 12 430 t.n.v. Gered Gereedschap. Alvast bedankt voor je hulp!

WAT WILLEN WE BEREIKEN?

     Met vakopleidingen kansen creëren voor Zuid-Soedanese vluchtelingen in Oeganda

OVERIGE DETAILS

     Gulu, Oeganda
     Leren
     Gereedschappen en (Naaimachines)
     Diverse vakgebieden
     100 jongeren per jaar

BENODIGD BUDGET

     € 8.665

Doe mee! Ondersteun dit project met een gift

PROJECT IN BEELD

LOCATIE