Home > Waarom we doen wat we doen

Waarom we doen wat we doen

Wereldwijd leven honderden miljoenen mensen in armoede. Gered Gereedschap vindt dat iedereen op de wereld recht heeft op een zelfstandig bestaan en zet zich daarom in om de levensomstandigheden van deze mensen te verbeteren.  Gered Gereedschap werkt hierbij vanuit een praktische instelling en gelooft dat concrete oplossingen grote veranderingen teweeg kunnen brengen.

Hoe
Gered Gereedschap gelooft dat uitbreiding en versterking van het (technische) onderwijs, stimulering van (technisch) ondernemerschap en ondersteuning van vakmensen in ontwikkelingslanden bijdraagt aan het oplossen van de armoede en de ontwikkeling van een regio of land. Het verder stimuleren en professionaliseren van vakmanschap draagt bij aan de ontwikkeling van de secundaire sector in regio’s en landen, creëert werkgelegenheid en daarmee een zelfstandig bestaan voor mensen. We gaan daarbij uit van de kracht en mogelijkheden van mensen en bieden ze praktische  oplossingen waarmee ze zelf in staat zijn een bestaan zonder armoede op te bouwen.

Waarmee
De meeste ontwikkelingslanden beschikken niet over het gereedschap dat nodig is om de eigen talenten te benutten en te ontwikkelen. Gered Gereedschap ondersteunt technische scholen en ondernemers in ontwikkelingslanden met kennis en –in Nederland opgeknapte – gereedschappen, naaimachines en werkplaatsmachines.