Werkwijze

Het werk van Gered Gereedschap begint met de concrete aanvragen voor gereedschap van scholen en ontwikkelingsorganisaties in Afrika, Azië of Zuid-Amerika.  Via een uitgebreid aanvraagformulier wordt aangegeven welk gereedschap nodig is en waarom.

Aanvragen die aansluiten bij de visie en criteria van Gered Gereedschap en organisatorisch en financieel uitvoerbaar zijn, worden door onze vrijwilligers in behandeling genomen.

Gered Gereedschap verzamelt het benodigde gereedschap via de diverse inzamelpunten en knapt dit op. Dit gebeurt in één van de werkplaatsen die het project geheel of gedeeltelijk ‘adopteren’.  De vrijwilligers van Gered Gereedschap weten op deze manier precies voor wie zij zich inzetten.

Vanuit de verschillende werkplaatsen wordt het gerecycelede gereedschap verzamelt in zeecontainers en verscheept naar de eindbestemming. Met hulp van particuliere donaties, bedrijfssponsoring en fondswerving voorziet Gered Gereedschap in de verschepingskosten. De aanvragende organisaties nemen, via een centrale ontvangende partij, zelf de verantwoordelijkheid voor de douane-invoer en het transport van haven naar eindbestemming.