Zorg/Welzijn

De missie van Gered Gereedschap is om mensen laten meedoen in onze maatschappij op een manier die bij hen past en de samenleving ten goede komt. Daarom biedt Gered Gereedschap ook in Nederland mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de kans om werkervaring en (technische) kennis op te doen. Daarom zijn een aantal van onze werkplaatsen opgezet als onderdeel van welzijnsinstellingen, (re)integratieprojecten en dagactiviteitencentra in bijvoorbeeld de psychiatrie of verslaafdenzorg.

De laagdrempeligheid van Gered Gereedschap (de lage eisen, het ontbreken van enige tijdsdruk en de eenvoud van de werkzaamheden) is bij uitstek geschikt als dagbesteding of een goede eerste stap in een arbeidsrehabilitatietraject. Met name het herstellen of nieuw leren van vaardigheden, het wennen aan een arbeidsritme en het omgaan met anderen in een werksituatie zijn belangrijke elementen.

Gered Gereedschap werkt daarvoor samen met Emergis GGZ, Promens Care, Altrecht Talent, Nieuwland (Primsa Dagbesteding), Esdégé-Reigersdaal (Tracé de Stern) en Kwintes (De Optrack).