Leer/Werk

In de leer-werkplaats van Gered Gereedschap in Amsterdam-Noord is het reviseren van gereedschap niet alleen een zinvolle tijdsbesteding maar juist ook een manier om mensen, met een afstand tot de arbeidsmarkt, weer maatschappelijk actief te krijgen. De doelgroep bestaat uit (jonge) mensen uit de gemeente Amsterdam die gemotiveerd zijn om een zelfstandig bestaan op te bouwen, maar aansluiting missen met onderwijs en arbeidsmarkt in de regio Groot Amsterdam.

De werkplaats is een erkend leerbedrijf (Kenteq en Ecabo) en biedt jaarlijks plaats aan minimaal 10 stagiaires van het niveau 1 branche gerelateerd en AKA (arbeidsmarkt gekwalificeerd assistent) plus niveau 2 voor de branches WTB, Elektro, Installatie- en Procestechniek  en Logistiek.

Uniek in deze opzet is dat het bedrijfsleven in de Amsterdamse Haven, via de werkplaats actief betrokken is bij de opzet, invulling en uitvoering van de Leer/Werkplaats. Door uit te gaan van personeelsvraag uit het bedrijfsleven, formuleert en organiseert  de Leer/Werkplaats vanaf het begin onderwijs en praktijkopdrachten. Deze sluiten direct aan op de door bedrijven gevraagde vakkundigheid.

Kijk voor meer informatie over de leerwerkplaats van Gered Gereedschap op
www.leerwerkplaats-gg.nl