Home > In actie voor Tanzania Gatsby Trust

In actie voor Tanzania Gatsby Trust

Dit voorjaar vragen wij uw aandacht voor vrouwelijk ondernemerschap in Tanzania. De organisatie Tanzania Gatsby Trust helpt vrouwelijke ondernemers uit de textielindustrie naar een financieel zelfstandige positie. Door middel van training, coaching en begeleiding vergemakkelijkt Tanzania Gatsby Trust de toegang tot het bedrijfsleven en helpt vrouwen aan een microkrediet.

Textielindustrie in eigen hand en land houden
Tanzania is één van de grootste katoenproducenten in Afrika. In het hele land werken vrouwen in elke schakel van de textielketen. Toch is de textielindustrie onvoldoende ontwikkeld om er financieel van te kunnen profiteren. Het resultaat is dat vrijwel alle in Tanzania geoogste katoen wordt geëxporteerd. Daarnaast worden bijna alle gefabriceerde textielproducten geïmporteerd uit onder andere Azië. Tanzania kan veel meer werkgelegenheid en inkomsten genereren door de textielindustrie zelf in eigen hand en land te houden.

Stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap
Tanzania Gatsby Trust wil 250 elektrische naaimachines aan zelfstandig ondernemende vrouwen verstrekken om hun positie in de textielindustrie te verbeteren. De vrouwen krijgen naast een eigen naaimachine ook training en begeleiding door Tanzania Gatsby Trust om hun kennis en business te vergroten.

Helpt u mee?
Wilt u deze ondernemende vrouwen in Tanzania een kans geven? Ondersteun dan onze activiteiten met een extra gift. Voor dit project is een bedrag van € 6.980 nodig om een container vol met naaimachines naar Tanzania te verschepen. Voor 25 euro doneert via onderstaande buttons al een gereedschapskist, voor 50 euro een naaimachine.  U kunt ook aan ons doneren via onze iDeal pagina.