Scholen voor Scholen

Jouw school kan het verschil maken!

Via het lespakket ‘Doe mee met Gered Gereedschap’ kunnen leerlingen van basisscholen, middelbare scholen en (V)MBO-scholen hun leeftijdgenoten in ontwikkelingslanden helpen met gereedschap èn tegelijkertijd leren over techniek, duurzaamheid en ontwikkelingssamenwerking.
Het lespakket ‘Doe mee met Gered Gereedschap’ bestaat uit drie onderdelen te weten: Ophalen (thema hergebruik); Opknappen (thema techniek & gereedschap) en Opsturen (thema ontwikkelingssamenwerking). De daaraan gekoppelde lessen en opdrachten zijn flexibel uit te voeren. Varierend van één lesuur tot projectweken.
Leerlingen kunnen daarbij zelf inzamelacties voor gereedschap starten; zelf eenvoudig gereedschap opknappen of een sponsoractie organiseren om – voor 20 Euro per kist – gereedschap naar het buitenland te versturen. Zo hebben andere scholen dat aangepakt.

Naast het lespakket voorziet Gered Gereedschap ook in andere activiteiten voor en door jongeren. In Amsterdam wordt intensief samengewerkt met de technische opleidingen van het ROC van Amsterdam, Installatiewerk Noord Holland en met Duanta, duurzaam leerbedrijf van de Hogeschool van Amsterdam en Technocentrum Amsterdam. Stagemogelijkheden zijn er in Amsterdam en in sommige lokale werkplaatsen. Informatie hierover is op te vragen via onderstaand contactformulier.

Contact formulier